Batteriet i iPhone 15 är bättre än med tidigare iPhones

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

Apple påstår att batteriet i iPhone 15-serien är bättre än vad tidigare modeller använder. Enligt tillverkaren kan batterierna behålla minst 80 procent av sin ursprungliga kapacitet efter 1 000 laddningscykler – dubbelt så bra jämfört med de 500 cykler som gäller tidigare.

Den stora fördelen här är inte att batteritiden bara är bättre över tid, du slipper byta batteriet lika snabbt som med tidigare iPhone-modeller. Du sparar alltså en hel del pengar om du använder din mobiltelefoner i flera år innan du köper en ny.

Viktigt att tänka på om nyheten är att det finns en stor brasklapp i det hela. Apple har tidigare rapporterat 500 cykler vid normala förhållanden medan 1 000 cykler gäller för ideala förhållanden. Det är en helt världs skillnad eftersom Apple inte avslöjar vad ”ideala förhållanden” faktiskt innebär.

Många användare av förra generationens iPhone 14-telefoner har rapporterat kraftiga kapacitetsproblem för batterierna redan efter ett års användning. Oväntade tapp som påverkar batteritiden och i värsta fall gör att användaren måste ladda telefonen mer än bara under natten.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.