Spela klassiska Doom på Husqvarnas robotgräsklippare

husqvarna doom automater nera 2024

Det klassiska FPS-spelet Doom fungerar nu på Husqvarnas robotgräsklippare. Kultspelet från 1993 har modifierats ett oräkneligt antal gånger och har körts på allt från mikrovågsugnar till graviditetstest (med varierat resultat). Nu är det alltså dags för gräsklipparna att få spelet.

Redan under DreamHack Winter i vintras kunde gamers på världens största gamingevent prova spelet på robotgräsklipparna. Någon gång mellan april och september 2024 släpps en kostnadsfri uppdatering till berörda modeller från Husqvarna med Doom-stödet.

Och vilka robotgräsklippare från Husqvarna som kan spela Doom? Endast Automower Nera-serien vilket omfattar runt 30 000 användare världen över. Har du någon annan modell så hamnar du i kylan helt enkelt.

Här är modellerna i Automower Nera-serien:

Har du en Automater Nera-modell gör du följande för att spela Doom:

  1. Installera uppdateringen som ger Doom-stöd när nya versionen är släppt
  2. Starta Doom via den inbyggda displayen på robotgräsklipparen
  3. Styr Doom Guy med kontrollratten samt start- och stop-knappen

Här är kontrollerna:

  • Kontrollratten: Sväng figuren och tryck för att skjuta
  • Start-knappen: Framåt
  • Stopp-knappen: Strafing åt sidorna, öppna dörrar
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.