Iphone 5S kan släppas i augusti

Apple har tidigare varit mycket duktiga på att tysta de egna leden från att läcka information om kommande produkter. De senaste åren har trenden dock varit att folk med insyn har läckt bilder på antingen telefoner, skal eller andra komponenter som senare (i många fall) visat sig helt korrekta. Med tanke på hur stort intresset är för Iphone så kanske man kan förstå varför, men det gäller att ta allt inofficiellt med en stor nypa salt. Om man planerar ett nyköp kan det vara praktiskt att veta när nästa modell kommer så att man kan ha framförhållning – och nu finns information om nya Iphone 5S som man tror kommer i år.


Med tidigare modeller har Apple varit tvungna att släppa modifierade telefoner för olika mobiloperatörer, om Sprint och AT&T, men med Iphone 5S väntas man kunna få ut en enda modell som sedan konfigureras till olika operatörer i USA via mjukvaruändringar. Tillverkaren som ska montera Iphone 5S är Foxconn som fått många tunga uppgifter av Apple, exempelvis Ipad som idag är världens populäraste surfplatta. Den enskilt största marknaden väntas dock inte vara USA utan istället Kina. Den dominerande operatören där är China Mobile med otroliga 700 miljoner abonnenter – en guldgruva för Apple som inte har fått något bra fotfäste i landet än.

Apple har ökat försäljningen av såväl Iphone som Ipad från år till år och man slår hela tiden nya interna rekord i antalet skeppade exemplar. Android håller dock marknaden i ett stenhårt järngrepp och om man jämför siffror har Apple inte en chans att nå närmaste konkurrenten Samsungs fantastiska siffror. Galaxy-serien har gått mycket bra med Galaxy S II och Galaxy S III som de primära storsäljarna. Apple gör dock bra ifrån sig med 125,04 miljoner sålda Iphone och 58,23 miljoner sålda Ipad. Som jämförelse kan nämnas att Samsung passerade en bit över 200 miljoner sålda telefoner och Android behåller sin ställning som tronhållare på marknaden.

Det här tror man kommer i nya Iphone 5S

  • Snabbare processor
  • Snabbare grafikprocessor
  • Mer internminne
  • Uppgraderad 4G/LTE-modem för fler mobilnät
  • Nytt skal av polykarbonatmaterial