Facebook erkänner allvarlig sårbarhet – 6 miljoner drabbade

facebook logo

Facebook har nyligen meddelat att en sårbarhet drabbat närmare sex miljoner användare som nu riskerat att få sina e-postadresser och telefonnummer delade till andra utan deras vetskap. Enligt uppgift ska problemet ha funnits i över ett år innan den åtgärdats och det finns inga tecken på att sårbarheten har använts i uppsåtligt syfte för att komma åt den privata informationen.

Vad som har skett är att de som valt att ladda ner ett arkiv med allt man har gjort på Facebook även har fått med e-postadresser och telefonnummer till användarens vänner – även om de valt att inte dela den informationen med någon. Kanske inte det farligaste som drabbat Facebook men likväl en sårbarhet som tacksamt nog har tätats av teknikerna.

Alla som drabbats kommer att kontaktas av Facebook inom kort och det sociala nätverket arbetar just nu med att säkra sajter så att liknande problem inte ska kunna återkomma. Just e-postadresser och telefonnummer är kanske inte det farligaste som kan läcka ut från Facebook, värre hade varit om privata meddelanden och liknande når ut till personer som absolut inte bör läsa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.