Stäng av läskvitton i Facebook Messenger

Facebook Messenger Logo 2019

Facebook har uppdaterat Messenger med stöd för att stänga av läskvitton i appen. Det betyder att du inte längre behöver via för avsändaren att du har läst meddelandet.

För att stänga av läskvitton går du till Inställningar > Integritet och säkerhet. Välj Läskvitton och slå av inställningen. Svårare än så är det inte – nu visar du inte att meddelanden har lästs.

Tänk bara på att så fort du slår av inställningen så gäller det åt andra hållet också. Nu kan du inte se att mottagaren av dina meddelanden har läst dem. Det går alltså inte att äta kakan och samtidigt behålla den.

facebook messenger laskvitton 2023

Och det är inte den enda nyheten som rullar ut till Facebook Messenger just nu.

Andra förbättringar är bättre uppspelning av röstmeddelanden. Du kan ställa in uppspelning i 1x (normal hastighet) samt 1.5x och 2x om du behöver höra det lite kvickare.

Bildkvaliteten i Messenger har ökat. Om du laddar upp bilder och videor är de snäppet snyggare för mottagaren. Facebook meddelar att ett test pågår med HD-media för ett litet antal användare. Även smidigare fildelning är på gång.

Du kan även redigera dina skickade meddelanden upp till 15 minuter efter att de skickats. Det gör så klart att du enkelt korrigerar vad du skrivit utan att behöva skicka ett nytt meddelande som förtydligande. Tänk bara på att allt du skriver sparas hos Facebook, även tidigare meddelanden, för att kunna granskas vid en anmälan.

Läs mer om alla nyheter hos Facebook här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.