Redigera meddelanden i Facebook Messenger

Facebook Messenger Logo 2019

Facebook har släppt en stor uppdatering till Messenger för Android och iOS. Den kanske största nyheten är att du kan slå av läskvitton så att avsändaren inte ser att du har läst dennes meddelande. Men visste du att Messenger även tillåter redigering av redan skickade meddelanden?

Du kan redigera skickade meddelanden upp till 15 minuter efter att de skickats. Efter det är de oåterkalleligt synliga för mottagaren precis som du skickade eller redigerade dem. En hel kvart är gott om tid för att se misstag som behöver korrigeras och vi uppskattar den generösa tidsramen.

För att redigera ett meddelande gör du följande:

  1. Håll fingret på meddelandet du vill redigera
  2. Välj ”Redigera”
  3. Skriv din nya text
  4. Tryck på ok-ikonen
facebook messenger redigera 2023

Tänk på att Facebook behåller alla original-meddelanden som du har redigerat. Anledningen är att bolaget vill kunna se vad du har skickat om någon anmäler dina meddelanden. Det går alltså inte att skicka något obekvämt eller direkt olagligt och tro att du kan dölja det.

Andra nyheter med den stora uppdateringen till Messenger är bättre bildkvalitet på delade bilder och videor, smidigare fildelning (testas just nu av ett litet antal användare) och så kallad end-to-end-kryptering.

Just end-to-end-kryptering, även kallat fullsträckskryptering, har varit en het potatis de senaste åren. Många myndigheter uppskattar inte att det används eftersom det påverkar säkerhetstjänsternas möjligheter att spåra och läsa meddelanden. Krypteringen används även av tjänster som WhatsApp och iMessage.

Läs mer om alla nyheter hos Facebook här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.