Word, Excel & PowerPoint till Meta Quest-serien

Meta Quest 3

Microsoft och Meta har ingått ett samarbete för att ta Word, Excel och PowerPoint till VR-glasögonen i Quest-serien.

Apparna finns just nu att ladda ner för Meta Quest 2, 3 och Pro direkt via den officiella appbutiken från Meta.

Det kostar inget att ladda ner apparna från appbutiken. Däremot måste du ha ett Microsoft-konto för att överhuvudtaget använda dem. Att skaffa ett Microsoft-konto är gratis.

Här är en kort demonstration som visar hur apparna fungerar:

Demonstrationen visar att apparna inte bara fungerar riktigt väl på Meta Quest-glasögonen, utan också att de fungerar sida vid sida.

Dessutom fungerar alla apparna i AR-läget vilket betyder att de har anpassats för ”mixed reality”-användning på de headset som stöder det. Du kan alltså se både apparna och vad som sker runtomkring med hjälp av kamerorna på ditt Quest-headset.

För att styra apparna fungerar händer och kontroller. Du kan också parkoppla en datormus och tangentbord, vilket är det föredragna sättet att kontrollera Office-apparna. Alla Bluetooth-kompatibla datormöss och tangentbord fungerar.

Ladda ner Word, Excel & PowerPoint

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.