Messenger för Apple Watch stängs ner

Facebook Messenger Logo 2019

Meta meddelar att Messenger-appen för Apple Watch stängs ner. Den 1 juni slutar appen fungera vilket betyder att du inte längre kan svara på meddelanden direkt från handleden. Här är vad det betyder för dig.

Vad har hänt?

Meta har under flera års tid tillhandahållit en officiell app för meddelandetjänsten Meta för Apple Watch. Den första versionen släpptes redan 2015.

I ett meddelande säger bolaget att appen inte längre kommer att underhållas. Istället stängs appen ner permanent.

Det betyder att funktionaliteten minskar för dig som har en Apple Watch. Du kan inte längre svara på meddelanden, men däremot ta emot aviseringar om nya meddelanden.

När slutar Messenger för Apple Watch fungera

Den 31 maj är sista datumet som du kan använda Messenger för Apple Watch. Efter det datumet blir appen oanvändbar.

Därför stängs Messenger-appen ner

Meta har inte givit en officiell förklaring till varför appen stängs ner.

Det enda som har sagts är följande uttalande som gjordes av en talesperson för Meta:

Människor kan fortfarande få meddelanden från Messenger på sin Apple Watch när de är ihopkopplade, men från och med slutet av maj kommer de inte längre att kunna svara från sin klocka. Men de kan fortsätta använda Messenger på sin iPhone, dator och webben.

En del användare tror att Meta stänger ner appen för att den minska skärmtiden som spenderas på Messenger i mobiltelefonen.

Samtidigt har vi sett en trend där allt fler tillverkare lägger ner sina Watch-appar, så det är inte förvånande om Meta gör det också.

Det här kunde du göra i Messenger-appen

Den stora fördelen med appen var stödet för att snabbt svara på meddelanden direkt från handleden, speciellt för den som har en 4G/LTE-kompatibel Watch som inte används med en iPhone, exempelvis på löparrundan.

Det inbyggad tangentbordet och röststyrningen gör att man snabbt kan komponera svar på inkommande meddelanden. Det fanns stöd för röstmeddelanden, gilla-markeringar, klistermärken/stickers och mer. Allt utan behovet av en vanlig mobilapp.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.