Disney Plus tappar 4 miljoner prenumeranter

Disney

Disney har problem. Eller mer specifikt så har filmtjänsten Disney Plus ett stort problem – flera miljoner prenumeranter har lämnat de senaste månaderna.

Analytikerfirman The House of Mouse rapporterar att Disney Plus hade 158 miljoner betalande prenumeranter den 1 april, så även om det är en nämnvärd minskning från föregående kvartal så är det knappast livshotande.

Fyra miljoner färre prenumeranter är bara ett tapp med 2,5 procent. Men det är inte första gången det rapporteras om prenumerationsfall. Redan första kvartalet meddelades att Disney Plus hade 2,4 miljoner färre prenumeranter än Q4 2022.

Trots att antalet prenumeranter minskar så ökar intäkterna. Med hela 13 procent jämfört med samma period förra året. De totala intäkterna stannade på 21,82 miljardr dollar.

Slår ihop Disney Plus med Hulu

Ett sätt att motverka tappet är att bredda innehållet på filmtjänsten och därmed göra den mer intressant.

Bob Iger är VD på Disney och han säger i ett uttalande att innehållet på Hulu kommer att slås ihop med Disney Plus för en enda, gemensam upplevelse för tittarna.

Sammanslagning sker någon gång under 2023 och kommer först att gälla för den amerikanska marknaden. Huruvida det slår igenom här i Sverige återstår att se.

Samtidigt meddelar Bob Iger att priset på tjänsten kommer att öka under året. Målet är att öka intäkterna och samtidigt bredda gapet mellan den annonsfria och annonsstödda prenumerationsnivån på Disney Plus. Det är helt enkelt inte tillräckligt dyrt för prenumeranterna att se helt reklamfri film och serier på tjänsten.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.