Testa Android 14 Beta 1 idag med OnePlus 11 5G

Android 11 Logo Dark

Android 14 Beta 1 är släppt till ett litet antal, utvalda mobiltelefoner. En av dem är OnePlus 11 5G och om du har den telefonen så kan du testa nya Android-versionen redan idag. Om du vågar, för det är inte helt riskfritt.

Beta-versionen är släppt av OnePlus vilket betyder att mjukvaran bygger på Googles operativsystem, men med ändringar så att den fungerar med OnePlus egna mobiltelefoner.

Android 14 är snabbare, pålitligare och säkrare

De generella nyheterna för alla mobiltelefoner som får uppdateringen till Android 14 är många. Bland annat kan du räkna med bättre prestanda, högre säkerhet och integritet, samt större möjligheter att anpassa upplevelsen som du vill ha den.

Den första beta-versionen av Android är alltid lite knepigare att installera och använda.

Till att börja med så måste du först ladda ner en zip-fil med installationsfilerna till mobiltelefonen. Därefter aktivera utvecklarläget i telefonen, välja zip-filen och följa instruktionerna. Se längre ner hur du gör.

En annan viktig detalj är att det här är en första beta-version. Det betyder att mjukvaran inte är helt färdig, vilket i sin tur betyder att det finns buggar som kan ställa till det. OnePlus är tydliga med flera kända knepigheter med Beta 1 av Android 14 till OnePlus 11 5G.

 • WLAN fungerar inte korrekt i vissa scenarier
 • Anslutningen misslyckas vid casting till en TV-skärm
 • En röd skärm visas när man växlar från gästläge till ägarläge i vissa scenarier
 • Manuell anslutning misslyckas efter att telefonen har kopplats bort från surfplattan
 • WeChat-samtal kan inte ringa med Bluetooth-headset
 • En röd skärm blinkar till vid skapande av en ny kalender
 • Skärmen fryser när man tar bild med främre kameran i WhatsApp

Som om inte det vore nog så finns alltid en liten risk att du så kallad ”brickar” din mobiltelefon om du inte följer instruktionerna, eller om något annat går fel. Gör det här på egen risk.

Så installerar du Android 14 Beta 1

Om du har en OnePlus 11 5G så installerar du beta-versionen så här:

 1. Från mobiltelefonen, ladda ner den här zip-filen från OnePlus officiella servrar. Eller gå hit och ladda ner den direkt från OnePlus webbsajt.
 2. Gå till Inställningar > Om > Version
 3. Klicka på build-versionen sju gånger och slå in ditt lösenord
 4. Gå till baka till Inställningar > Om > Uppdatera
 5. Klicka på den högra övre knappen > Välj lokal installation
 6. Välj filen du laddade ner > Extrahera den > Upgradera > Systemuppgradering

Följ instruktionerna på skärmen och se till att laddaren är ansluten under hela processens gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.