Bästa objektiven till din Sony A99

DxOMark har publicerat testresultat för ett antal objektiv som använts med en Sony A99 och visar nu upp resultatet. Perfekt för alla som har den här kamera-modellen och kanske vill uppgradera kameraväskan med ytterligare objektiv.

Enligt webbsajten ska Sony Planar T* 85mm f/1.4 AZ ge det bästa resultatet i deras tester, men så är också prislappen därefter. Det här objektivet levererar verkligen bildkvalitet men frågan är om inte kostnaden är på tok för högt för vanliga fotografer som inte kräver det allra, allra bästa på marknaden.

Mer humant är då andraplatsen där Sony 50mm f/1.4 placerar sig med ett betydligt snällare pris men ändå med många goda egenskaper. Inte minst optiskt som så många tittar extra noga på. Vill man gå ner ytterligare ett steg finns Konica Minolta AF 50mm f/1.4 på tredjeplatsen för ett ännu bättre pris.

Det är inte nödvändigt att gå igenom hela listan när den finns på bilden här under. Håll till godo!

sony-a99-dxomark-basta-objektiven

Här är testresultaten hos DxOMark

I slutändan handlar det om vilken optik som passar rätt läge och är man nöjd med resultatet med ett objektiv så finns givetvis ingen anledning att byta i onödan. Dock, även om Sony 20mm f/2.8, som hamnar absolut längst ner i listan, passar dina behov så kanske det är läge att skippa det alternativet.

Vad använder du för objektiv till din Sony A99?