Logi Dock – en avancerad USB-docka med högtalare och mikrofoner

Logi Dock har inbyggd belysning och kostar uppåt 4 300 kronor

logitech logi dock 2021

Är du trött på den klassiska, fula USB-dockan till datorn? Då har Logitech en riktigt spännande pryl för just dig – Logi Dock.

Läs mer: Logitech MX Anywhere 3 – Magspeed, USB-C & sömlös enhetsbyte

Vad är Logi Dock?

Logi Dock är en USB-docka kombinerad med en inbyggd högtalare, mikrofoner för samtal och ett (jämförelsevis) snyggt utseende. Logi Dock använder USB-C och har ett vävaktigt material runt sin högtalare, mycket likt gamla Google Home.

Vilka portar har Logi Dock?

Med Logi Dock kan du ansluta upp till två samtidiga skärmar och fem USB-enheter.

På baksidan sitter två USB-A 3.1 och två USB-C 3.1 Gen 1, en fullstor DisplayPort- och HDMI-port samt USB-C upstream.

På ena sidan finns en ensam USB-C 3.1 Gen 1-port. Det finns även stöd för Kensington-lås.

Förutom fysisk anslutning så har Logi Dock inbyggt stöd för Bluetooth och på baksidan sitter en parkopplingsknapp för just Bluetooth.

Vilken skärmupplösning stöder Logi Dock?

Av någon outgrundlig anledning så har Logitech valt att begränsa Logi Dock till att bara klara 4K-upplösning med 60 bilder per sekund, både över HDMI och DisplayPort.

Här är det något förvirrande att Logitech skriver på sin webbsajt att USB-dockan använder HDMI 1.4b, men det är först med HDMI 2.0 som standarden faktiskt stöder 4K-upplösning med 60 bilder per sekund (Hz). HDMI 1.4b är begränsad till 30Hz.

För normalanvändaren är begränsningen med 4K i 60Hz inga problem. Men om du är en professionell användare som har riktigt högupplöst skärm så faller den här produkten till korta.

Går det att ladda bärbara datorn med Logi Dock?

Ja, det finns stöd för laddning över USB-C med upp till 100 watt. Det betyder att den absoluta merparten av bärbara datorer på marknaden idag (med stöd för laddning över USB-C) kan laddas med Logi Dock.

Du kan även ladda din mobiltelefon eller surfplatta via USB-portarna. Logi Dock klarar upp till 7.5 watt över två USB-portar och 4.5 watt över två USB-portar.

Har Logi Dock högtalare och mikrofoner?

Ja, en stor fördel med Logi Dock är att dockan fungerar som både högtalare och mikrofon för exempelvis röst- och videosamtal.

Det finns snabbkontroller som gör att du med ett knapptryck kan stänga av mikrofonerna och även videon i tjänster som Google Meet, Microsoft Teams och Zoom.

De inbyggda mikrofonerna stöder aktiv brusreducering som gör att din röst isoleras från omgivande ljud. Vilket gör att de som sitter på andra sidan hör dig bättre.

Läs mer: Logitech lägger ner Harmony-serien – slutar tillverka fjärrkontrollerna

logitech logi dock 2021 1
Logi Dock finns i färgerna graphite och vit

Logi Dock integreras med din kalender

En riktigt spännande detalj är att Logi Dock kan integreras med din kalender med hjälp av mjukvaran Logi Tune.

När enheten är parkopplad med kalendern så får du visuella påminnelser direkt på enheten om att det snart är möte.

Du kan gå med i möten med bara ett knapptryck direkt på Logi Dock. Bara tryck på knappen för att ansluta så sköter mjukvaran resten.

Hur mycket kostar Logi Dock?

Logi Dock är knappast en billig docka. Den kostar 399 USD vilket omräknat blir saftiga 4 300 kronor inklusive moms i Sverige. Och sen tillkommer butikernas påslag – så det är här är verkligen en lyxprodukt för den som vill ha det där extra.

Specifikationer

SpecifikationDetaljer
Mått (HxWxD)84,8 x 160 x 131,5 mm
Vikt942 gram
Kabellängd (USB-C till USB-C)1 meter
OS-stödWindows, macOS, Chrome OS, iOS, Android
MjukvaraLogitech Logi
Portar för skärm1 x HDMI 1.4b
1 x DisplayPort 1.4
Portar för tillbehör2 x USB-A (3.1)
3 x USB-C (3.1)
Portar för Upstream1 x USB-C
BluetoothHar inbyggt stöd
Laddning av datorJa, upp till 100 watt över USB-C
Laddning av mobil/surfplattaJa, upp till 7.5 watt över USB-A och USB-C
Kensington-stödJa
Inbyggd nätdelJa, klarar upp till 230 watt
Rekommenderat pris399 USD
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.