Logitech MX Anywhere 3 – Magspeed, USB-C & sömlös enhetsbyte

logitech mx anywhere 3 colors 2020

Logitech MX Anywhere 3 är en ny, trådlös datormus med senaste generationens skrollhjul Magspeed. Med MX Anywhere 3 påminner mycket om MX Anywhere 2s från 2017, men skiljer sig på några viktiga punkter. Här är vår genomgång av tredje modellen i serien.

Den stora skillnaden är skrollhjulet Magspeed som är tillverkad i ett solit stycke maskinarbetat stål. Hjulet kan växla mellan att rulla fritt och ett mer kontrollerat klickläge för varje steg. Växlingen kan antingen ske manuellt eller helt automatiskt.

Enligt Logitech kan Magspeed skrolla extrema 1 000 rader per sekund, vilket känns mer som en marknadssiffra snarare än att vara praktiskt för någon.

Precis som med tangentbordet MX Keys fungerar MX Anywhere 3 via både Bluetooth och en medföljande radio-mottagare. Du kan växla sömlöst mellan dem och även hoppa mellan upp till tre samtidigt parkopplade enheter.

Nästa stora nyhet är att Logitech äntligen har bytt till USB-C istället för microUSB för att ladda det inbyggda batteriet. Precis som med föregångaren får du cirka 70 dagars batteritid från 100 procent.

Med en minuts snabbladdning kan du använd adin MX Anywhere 3 i hela tre timmar. Förra modellen klarade en hel dags (åtta timmar) användning på bara tre minuters laddning, vilket får sägas vara mycket uppskattat.

logitech mx anywhere 3 2020
Anywhere 3 är en liten och smidig datormus för både PC och Mac. Foto: Logitech

Med Logitech MX Anywhere 3 får du en mer strömlinjeformad design, sidor av silikon för bättre grepp och du kan välja från tre olika färger – grå, rosa och grafit.

Det finns två distinkta varianter, MX Anywhere 3 och MX Anywhere 3 för Mac. Logitech har inte pekat ut de exakta skillnaderna, men det vore rimligt att den senare har mjukvara som är speciellt anpassad för macOS.

Cirkapriset för MX Anywhere 3 (båda varianterna) är 92,99 euro, vilket omräknat blir runt tusenlappen.

FAQ

Hur mycket kostar Logitech MX Anywhere 3?

Riktpriset för MX Anywhere 3 är 92,99 euro, eller cirka 1 000 kronor i Sverige.

Fungerar MX Anywhere 3 med Mac?

Ja, du kan använda MX Anywhere 3 med macOS. Det finns en specifik variant för Apples datorer.

Hur lång batteritid har MX Anywhere 3?

Upp till 70 dagars användning vid normalt bruk från 100 procent batteriladdning.

Har MX Anywhere 3 stöd för snabbladdning?

Ja, du får tre timmars användning med en minuts laddning, eller åtta timmars användning med tre minuters laddning.

Har MX Anywhere 3 stöd för USB-C?

Ja, MX Anywhere 3 använder USB-C för att ladda det inbyggda batteri. Förra modellen MX Anywhere 2s använder microUSB.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.