Logi Dock Flex – ny dockningsstation med skärm

logitech logi dock flex 2023

Logitech har introducerat en ny multifunktionell dockningsstation utrustad med en inbyggd skärm. Dockningsstationen har en mängd olika anslutningar som borde vara mer än tillräckliga för de flesta användare.

Logi Dock Flex är en dockningsstation som inkluderar USB-C-portar, designad för att förenkla hanteringen av enheter på arbetsplatsen. Dockan har en inbyggd 8-tums pekskärm som möjliggör för användare att boka rum och arbetsplatser med skärmar via Zoom Workspace, Microsoft Teams eller Logitechs nya bokningssystem för arbetsplatser. Skärmen kan visa information om vem som har bokat arbetsplatsen och hur lång tid bokningen varar.

Portarna till Logi Dock Flex

  • Två USB-C-portar och en USB-A-port är placerade direkt under skärmen
  • Två USB-A-portar, en extra USB-C-port och en nätverksanslutning (gigabit) på
    baksidan

Dessutom är det möjligt att säkra dockningsstationen med ett Kensington-lås. Stationen stöder två 4K-skärmar via en HDMI- och en DisplayPort

Det rekommenderade detaljhandelspriset är satt till 699 amerikanska dollar. Omräknat blir det cirka 7 400 kronor exklusive moms eller 9 200 kronor inklusive moms. Vi har använt oss av valutaomvandlaren på rakna-ut.se.

Enligt information kommer den att lanseras under hösten 2023.

Via The Verge

Logi Dock Flex är inte gjord för konsumenter

Den här dockan är knappast gjord för vanliga konsumenter. Prislappen avslöjar direkt att den är mer anpassad för företagsanvändare då ingen vettig, vanlig teknikanvändare betalar 7 000 kronor eller mer för en docka, med eller utan skärm. Eller?

Vi skulle inte betala några 699 USD för den här dockan, men det är tilltalande med en stor skärm som huserar 100-watts laddning, stöd för 4K-skärmar och anslutningar för tillbehör. Rejält lockande faktiskt, åtminstone till skrivbordet. Om du behöver en docka på resande fot så finns betydligt mindre, smidigare och billigare alternativ.

Normalt räcker det att du betala en bit under tusenlappen för en skärmlös docka med flera portar till tillbehören, en skärmanslutning och en laddningsport. Inte lika avancerat som Logi Dock Flex, men vad gör det när du slipper släpa ett monster på tåget eller bussen?

Svenska butiken Webbhallen har ett brett utbud av dockningsstationer i alla prisklasser och storlekar här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.