Logitech Brio 300 – billig webbkamera som ersätter C920

Logitech Brio 300

Logitech Brio 300 är en ny webbkamera som ersätter gamla trotjänaren C920. Precis som den gamla modellen från 2012 så får du 1080p med 40 fps, men inte mycket mer än så.

Designen har uppdaterats för att ge ett moderna intryck. Den är nu konformad med ett tydligare linsskydd som ökar integriteten.

Webbkameran har ett fäste som gör att du enkelt placerar den ovanpå skärmen. Och den ska fungera med de absolut flesta skärmarna på marknaden. Anslutningen till datorn sker med en vanlig USB-kabel.

Fast USB-C och lägre prislapp

Det är USB-C som gäller och då kabeln är fast monterad på webbkameran så går den inte att byta. Däremot kan du använda en adapter för USB-C till USB-A om du föredrar det.

Med sina begränsade funktioner så är Brio 300 en uppenbar nedgradering från syskonmodellerna Brio 500 och Brio Stream. Det betyder också att prislappen är något lägre. Även om det absolut inte handlar om en budgetmodell prismässigt.

Det rekommenderade priset för Brio 300 är 850 kronor. Klart lägre än de 1 500 kronor som Brio 500 kostar. Dessutom mycket mindre än de 3 300 kronor som flaggskeppsmodellen 3 300 kostar dig.

Via Logitech

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.