Apple hånas för ”scam-liknande” inbytesvärden

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple hånas för hur lite pengar de erbjuder i inbytesvärde när du lämnar in din gamla pryl vid köp av en ny. I vissa fall har får du bara en femtiondel av det ursprungliga värdet – något som YouTube-kändisen Marques Brownlee skrev om på Twitter.

Arga och kritiska röster höjs nu kring inbytesprogrammet som ger betydligt mindre tillbaka jämfört med om användarna sålt sina prylar på andrahandsmarknaden istället. Och när en så tung röst som MKBHD undrar vad som pågår så lyssnar många.


Hur mycket pengar du får i inbyte för din gamla Apple-prylar beror på flera faktorer. Bland annat vilken typ av enhet det är, skicket och åldern. Det finns fall där Apple faktiskt betalt mer pengar än vad man kan förvänta sig, men generellt är inbytesprogrammet en urusel väg att gå för den som vill få mer pengar till ett nyköp.

Här är några av rösterna som höjts på Twitter:

En fördel med inbytesprogrammet är att den som vill göra sig av med sina gamla Apple-prylar och köpa nya slipper hela processen med att sälja dem.

Du kan gå till Apple, få dina saker värderade och få ett omedelbart avdrag på ditt nyköp. Du slipper därmed att fotografera sakerna, lägga upp dem på sajter för försäljning, dras med alla potentiella köpare och kommunikationen med dem, och slutligen skeppa iväg eller få sakerna hämtade.

Apple löser hela den biten i en betydligt smidigare process. Frågan är – är det värt att förlora så mycket av värdet i slutändan?

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.