Logitech G Pro X Lightspeed – trådlöst headset för krävande gamers

DTS 7.1, USB-C, trådlös anslutning & Blue VO!CE

logitech-pro-x-lightspeed-press-2020
Logitech Pro X Lightspeed. © Logitech

Logitech har lanserat ett nytt, professionellt headset för gamers – Pro X Lightspeed. En förbättrad variant av 2019 års Pro X med laddning via USB-C och trådlös anslutning som en utmärkande nyheter.

Precis som sin föregångare så har Pro X Lightspeed öronkuddar av fuskläder och extra velourkuddar om du föredrar det. Formen är tämligen hårt sittande, så du med lite större huvud bör prova lurarna innan du köper dem.

Den trådlösa anslutningen sker över vanliga 2,4GHz-bandet. Det medföljer en trådlös mottagare för vanlig USB-A-anslutning till din dator. Upp till 13 meter från mottagaren kan du vara enligt Logitech, vad nu det ska vara bra för återstår att se.

Pro X Lightspeed har 20 timmars batteritid

Det inbyggda batteriet klarar upp till 20 timmars användning innan det måste laddas. Och när det väl måste ske använder du USB-C-porten på hörlurarna.

”The PRO X Wireless headset gives pros and aspiring esports athletes the ultimate wireless headset, providing them with the performance, communications and comfort they need, without any wires or limitations.”

En stor fördel med Logitechs hörlurar är den funktionsrika mjukvaran som medföljer. Till Pro X Lightspeed får du bland annat ”Blue VO!CE” som ökar tydligheten och ljudkvaliteten överlag på din röstkommunikation i spel.

Det finns även stöd för surroundljud via simulerad DTS 7.1. Ett bra komplement till de spel som inte har inbyggt stöd för exempelvis Dolby Atmos, likt hur Blizzard har gjort med Overwatch.

Pro X Lightspeed kostar 220% mer än Pro X

Reglagen på Pro X Lightspeed skiljer sig lite från Pro X-modellen.

Det finns en dedikerad knapp för att tysta mikrofonen som sitter på den vänstra hörlurskåpan. På själva mikrofonens utstickande del finns ett volymreglage. Detta reglage finns även på Pro X, men då istället på den tillhörande sladden.

Cirkapriset för Pro X Lightspeed är 199 USD, eller runt 2 200 kronor inklusive moms. Det är rejält mycket högre än Pro X som kostar 990 kronor idag. En enorm kostnadsökning för två få nyheter i trådlösa anslutningen och USB-C-kontakten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.