Logitech lägger ner Harmony-serien – slutar tillverka fjärrkontrollerna

Fortsätter underhålla serien för befintliga användare

logitech harmony elite

Logitech meddelar att de lägger ner Harmony-serien med fjärrkontroller.

Nedläggningen sker omedelbart vilket betyder att inga nya exemplar i serien kommer att 1) tillverkas eller 2) säljas via Logitechs webbsajt.

Lästips: Fjärrkontroll till Apple TV – ett bättre alternativ 2020

Så länge det fortfarande finns exemplar i lager hos svenska återförsäljare så kan du köpa en fjärrkontroll. Ingen funktionalitet kommer att tas bort enligt Logitech.

Enligt tillverkaren kommer befintliga enheter att fortsätta underhållas med ny mjukvara ”så länge fjärrkontrollerna fortfarande används”.

”Vi planerar att underhålla vårt Harmony-community och nya Harmony-användare med åtkomst till vår mjukvara. Vi kommer också uppdatera plattformen och lägga till nya enheter i vår Harmony-databas”, säger Logitech.

Det finns inte heller några planer på att ta bort den garanti som erbjuds till gamla och nya fjärrkontroller.

Logitech har en supportsida här där tillverkaren går in i detalj på vad nerläggningen av Harmony-serien innebär för användarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.