Så här växlar du till nya Gmail

Google har äntligen förbättrat e-posttjänsten Gmail med flikar där varunder man kan hitta meddelande uppdelade efter ett antal kategorier. Personligen finner jag nyheten mer än välbehaglig och har själv aktiverat sorteringen till kategorierna med stor glädje. Så här aktiverar du flikarna direkt i Gmail.


1. Gå till knappen som liknar ett kugghjul > Klicka på den och välj sedan “Konfigurera inkorgen”, som synes på bilden här under. En ny, större ruta kommer nu att visa sig.

google-gmail-konfigurera-inkorgen

2. Du kan nu bocka i de flikar som du vill använda och så fort du klickat på knappen “Spara” så aktiveras de i din inkorg. Ångrar du dig går det utmärkt att bocka av alla för att slippa dem helt, vilket är gjort på bara några sekunder.

google-gmail-aktivera-flikar


Gillar du inte Gmail? Prova Inbox

Tycker du inte om hur Gmail fungerar? Testa Inbox som är ett omarbetat gränssnitt som använder Gmail i grunden.

Inbox är designad för att på ett smart sätt visa rätt e-post vid rätt tillfälle och känna av vad som är viktigt för just dig.

Man får även en tät integration med Google Kalender som automatiskt kan lägga till möten och annat där datum spelar en viktig roll. Får du ett e-postmeddelande med flygbiljetter kan Google Kalender lägga in flygdatum och tider i kalendern automatiskt.

Praktiskt, eller hur?

Läs mer om Inbox och prova via Googles officiella webbsajt för tjänsten.