Kobo Libra Colour, Clara Colour & Clara BW uppdateras

Kobo Libra Colour
Foto: Kobo Libra Colour

Kobo har släppt den första uppdateringen till mjukvaran i Libra Colour, Clara Colour och Clara BW. Firmware-uppdateringen släpptes bara dagen efter officiella släppet i butik och inkluderar bara bugg- och stabilitetsfixar.

Om du har skaffat en av de senaste läsplattorna från Kobo bör du installera nya mjukvaran direkt. Det är enkelt och tar bara några minuter från början till slut. Och du slipper eventuella barnsjukdomar som följde med första versionen av mjukvaran direkt ur lådan.

För att uppdatera mjukvaran i Libra Colour, Clara Colour och Clara BW synkroniserar du läsplattan mot Kobos servrar. Finns en uppdatering visas ett meddelande på skärmen. Tryck på meddelandet, följ instruktionerna och häll upp en kopp kaffe medan du väntar.

All firmware-uppdateringar till Kobos läsplattor

Om det inte fungerar av någon anledning kan du starta processen manuellt med hjälp av din dator.

Webbsajten pgaskin.net har en lista med alla firmware-uppdateringar som Kobo släppt till sina läsplattor. Välj modellen du vill uppdatera, vilken version du önskar och ladda ner. Du kan sen använda en USB-kabel till att överföra installationsfilen till root-mappen på din Kobo-platta. Starta om den och voila, den uppdateras.

Har du en äldre modell, exempelvis Libra 2 eller Clara 2E är det inte längre garanterat att de får uppdateringar.

Efter lanseringen av de tre nya läsplattorna för 2024 är risken överhängande att Kobo låter sina äldre modeller hamna i kylan. Den senaste versionen för Elipsa 2E, Libra 2, Sage och Clara 2E släpptes i augusti förra året.

Vi har inte haft några större utmaningar med Libra 2 så länge vi haft vårt exemplar. Detsamma med Clara 2E. De fungerar utmärkt med hög stabilitet och även utan fler uppdateringar tror vi att de är prisvärda för vad du får.

Här köper du nya läsplattorna från Kobo

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.