Stänger Google ner Gmail under 2024?

google gmail logo 2020

Det sprids ett rykte om att Google tänker stänga ner mejltjänsten Gmail under 2024. En bild sprids på X (tidigare Twitter) som påstås visa ett meddelande från bolaget om att tjänsten inte ska vara tillgänglig mer.

Google stänger ofta populära tjänster

Google har ett rykte om sig att stänga ner populära och användbara tjänster. Bara under 2024 har Jamboard och DropCap stängts ner, under 2023 försvann åtta tjänster och året dessförinnan ytterligare tio.

Totalt har Google stängt otroliga 284 tjänster eller produkter sedan starten. Det kan jämföras med Microsofts 98 tjänster och Apples 55 tjänster. Du kan hitta en komplett lista på sajten ”Killed by Google”.

Gmail stängs (inte) under 2024

Så den stora frågan är då – med 284 stängda tjänster under åren, vad är sannolikheten att Google stänger ner Gmail i närtid?

Det senaste ryktet säger att Google stänger Gmail den 1 augusti 2024.

Enligt meddelandet som lades ut på X sker stängningen på grund av ett ”ständigt föränderligt digitalt landskap” och för att fokus ligger på ”utveckling av nya teknologier och plattformar”.

google gmail stangs ner rykte 2024

Meddelandet är välskrivet och har utformats på ett sätt som gör det trovärdigt. Men, du behöver inte fundera på om Gmail stängs ner i augusti. Google har redan dementerat det hela.

Google dementerar nedstängningen av Gmail

Via det officiella Google-kontot på X har Google gått ut med ett kort och enkelt besked om mejltjänsten.

Gmail is here to stay.

Google

Svårare än så är det inte. Gmail kommer inte att stängas ner och du behöver inte oroa dig för om dina mejl finns kvar efter den 1 augusti.

Via Android Central

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.