Canon EOS 70D – här är specifikationerna

canon logo


Canon EOS 70D är den efterlängtade efterföljaren till populära EOS 60D och ända sen den första informationen om kameran nådde internet så har specifikationer “läckt” från ett antal anonyma källor. De allra senaste påstås vara direkt från en officiell källa inom den japanska kameratillverkaren och kanske hade man kunnat hoppas på ännu lite mer än det som ni kan läsa här under.

Kamerasensorn ska vara en CMOS-variant med upplösningen 20,2 megapixel och den används tillsammans med den ackompanjerande bildprocessorn DIGIC 5+. Autofokusen är en Dual Pixel CMOS som påstås vara fem gånger snabbare än andra modeller i Live View – något som säkert uppskattas av väldigt många. Vidare är autofokusen baserad på 19 punkter, alla av korstyp.

Med de kanske viktigaste punkterna ur vägen så kan nämnas att Canon EOS 70D väntas klarar seriebildstagning med 7 bps, har inbyggt WiFi, vridbar 3-tumsskärm och kan spela in video i 1080p. ISO 12 800, HDR-läge och batteritypen LP-E6 nämns också. Den 2 juli 2013 väntas Canon göra en officiell presentation av EOS 70D och kanske får vi då också en prisbild som ser lovande ut.

Via canonrumors.com.


[Uppdatering] Specifikationerna är bekräftade av Canon.