100 000 dollar för att utveckla till Windows Phone

Microsoft betalar vissa utvecklare upp till 100 000 dollar för att de ska släppa applikationer till Windows Phone. Åtminstone om man ska tro de senaste uppgifterna till Bloomberg Businessweek som rapporterar om nyheten. Kanske är det inte så konstigt med tanke på hur knepigt det är för Microsoft att ta marknadsandelar från Android och IOS.


windows-phone-logo-2013

Inga specifika appar nämns av Bloomberg, men nyligen gjorde ett antal stora namn sitt första intåg i programbutiken för Windows Phone. Bland dessa finna Pandora, Jetpack Joyride och Temple Run. Den sistnämnda är rejält sen då Temple Run 2 trots allt har funnits till IOS i flera månader nu. Kan Microsoft ha erbjudit 100 000 dollar för varje app?

Fortfarande erbjuds vanliga utvecklare den något mer realistiska summan på 100 dollar för varje app som publiceras på programbutikerna för Windows Phone och Windows 8. Fler än 1,5 miljoner enheter med Android aktiveras varje dag och Windows Phone är inte ens i samma serie om man ska göra en jämförelse. Klart utvecklarna går till Android då.