Microsoft måste lyfta fram Windows Phone

nokia-lumia-925

Nokia är öppet missnöjda med hur många applikationer som det finns till Windows Phone. Den finska mobiltillverkaren är idag den drivande kraften för plattformens överlevnad och enda anledningen till att vi överhuvudtaget ser Windows Phone i butikerna. Hittills har det varit förvånansvärt tyst från Microsoft gällande framtiden för Windows Phone – och Nokia låter inte kritiken vänta på sig. Nu vill man se krafttag framöver.

Jo Harlow är den högsta ansvariga för smarta enheter på Nokia och även en av drivkrafterna för ett bättre samarbete med Microsoft. Enligt Harlow måste man göra mycket mer än vad som hittills har gjorts och sträva efter tillväxt som nära partners. Även om Lumia-serien har blivit något av en succé så räcker det inte på långt när för att ta Windows Phone till den breda mängden kunder – det måste släppas fler appar till plattformen.

Lumia-serien dominerar Windows Phone

Harlow menar att Nokia och Microsoft måste samarbeta för att ta fram fler och intressantare applikationer som ska lyfta Windows Phone i ögonen hos såväl kunder som potentiella användare. Kanske är det inte så konstigt att orden är hårda, kritik har tidigare lyfts fram för att många populära appar från IOS och Android ännu saknas till Windows Phone. Om inte Microsoft lockar till sig fler utvecklare så kan plattformen helt enkelt dö bort.

Ett av många steg som ska tas för att visa upp Windows Phone och Lumia-serien är framtida kampanjer. Under årets andra kvartal såldes cirka 7,4 miljoner enheter med Lumia-märket vilket gav starka siffror för Nokia. Om man jämför med hur Samsung säljer av Android så körs den finska tillverkaren dock över totalt, inte minst om man räkna in IOS i leken dessutom. Fast, om man bara ser till Windows Phone så står Lumia-serien för hela 80 procent av alla försäljning.

Inte illa Nokia, inte illa.

Via IDG

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.