Arbeta smartare med Ipad Mini – skaffa ett tangentbord

Den som inte vill ha en stor surfplatta att släpa med sig kan med fördel titta närmare på Ipad Mini (eller Nexus 7 som är min personliga favorit i skrivande stund). Den är betydligt lättare och fysiskt mindre än vanliga Ipad vilket gör den mer benägen att följa med i väskan när man är på språng – och visst är det praktiskt att ha med sig en surfplatta istället för en bärbar dator när man ska arbeta på exempelvis buss, tåg eller café.

logitech-ultrathin-keyboard-minilogitech-ultrathin-keyboard-mini-sida

Dock kommer de små surfplattorna med en stor nackdel för storanvändarna. De saknar ett inbyggt tangentbord. Även om den förutsägande rättstavningen har blivit riktigt bra på senare år så är det bra om man har fysiska tangenter att knacka på snarare än bara de på skärmen. Logitech är en av de stora tillverkarna som har utvecklat små lösningar till Ipad Mini och nyligen lanserade man supertunna Logitech Ultrathin Keyboard Mini.

Med blåtand ansluter man de båda enheterna till varandra och sedan är det bara att köra igång. Surfplattan sätter man i “diket” på tangentbordet så att det hålls på plats och när man är klar lägger man bara enheten med skärmen nedåt mot tangenterna för att skydda det som är den känsligaste delen på alla surfplattor. Vikten på tangentbordet är endast 220 gram och priset vid släpp i Sverige stannar kring 800 kronor.

Batteritiden är fenomenal på de här tangentbordet även om blåtand har en tendens att snabbt tömma batteriet i surfplattan. Jag har själv en liknande modell till min Ipad 3 och det håller i flera veckor även om det används – och när det är tomt eller närmar sig slutet ansluter man bara det till exempelvis en dator så laddas det igen. Notera att surfplattan inte sitter hundraprocentigt i de här tangentbordet och kan enkelt tippa över – så var försiktiga!

logitech-ultrathin-keyboard-mini-liggande

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.