DaVinci Resolve till iPad – bästa appen för videoredigering

Davinci Resolve

DaVinci Resolve är en populär och högaktad app för att redigera videor. Ett utmärkt alternativ till dyra Final Cut Pro och Premier. Och nu finns appen att ladda ner till din iPad.

DaVinci Resolve har 4x prestanda med M2-kretsen

DaVinci Resolve fungerar på mindre iPads men är designad för stora 12,9-tumsskärmen på iPad Pro.


Appen har stöd för HDR, H.264, H.265, ProRes och Blackmagic RAW. Du kan ladda in videor och bilder direkt från lagringsutrymmet på surfplattan, Foton-biblioteket och iCloud.

DaVinci Resolve för iPad är verkligen en revolution för videoredigering.

Blackmagic 

Du styr enkelt att funktioner med den stora pekskärmen. Ansluter du surfplattan till en datorskärm, tangentbord och trådlösa mus så blir det ännu smidigare att redigera alla dina videor.

Givetvis fungerar även Apple Pencil och har du investerat i en Magic Keyboard, Smart Keyboard Folio eller Magic Trackpad så fungerar de lika bra.

Davinci Resolve

Helt gratis att ladda ner och använda – för de flesta

Med stöd för DaVinci Resolve 18 så kan användare av Mac-versionen samarbeta med som har iPad-versionen i realtid.

Nämnvärt för avancerade användare är att versionen för iPad är något begränsad jämfört med datorversionen. Likt vad Adobe gjorde med Premiere Rush tidigare.

It won’t be a full version of the PC/Mac app, as it will initially feature just the Cut and Color pages. Otherwise, though, ”it will be similar to the desktop version.

Blackmagic 

DaVinci Resolve finns i två versioner. En gratisversion med alla de vanligaste och mest användbara funktionerna du kan tänka dig, samt en Pro-version som ger det där extra för professionella användare som behöver mer.

Vill du uppgradera gratisversionen så kostar det 95 USD, eller cirka tusenlappen. Som jämförelse så kostar det hela 295 USD att göra samma uppgradering på datorvarianten av appen.

Du laddar ner appen till din iPad via App Store här.

Kräver iPadOS 16 för att starta

Du behöver inte ha en iPad Pro av nyare modell för att använda DaVinci Resolve. Videoredigering kräver dock rejält med prestanda och för högsta möjliga hastighet så är det en Apple M1- eller M2-bestyckad modell som gäller.

Appen är speciellt optimerad för den senare och du måste ha iPadOS 16 eller senare för att överhuvudtaget köra appen på din surfplatta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.