Opera Mail – nu en fristående e-postklient

opera-mail-macbook

Opera Mail har varit en inbäddad del i webbläsaren under en längre tid nu och är på intet sätt nytt för de som använder Opera. Nu verkar det dock som att den norska utvecklaren börjat rensa ut webbläsaren och tar bort allt som inte har med själva surfupplevelsen att göra – och därmed får Opera Mail ett nytt liv i form av en dedikerad e-postklient som körs separat som ett vanligt program.

Personligen föredrar jag att använda Gmail och Outlook direkt i webbläsaren (som är Google Chrome förövrigt, min absoluta favoritwebbläsare) då gränssnittet är riktigt bra och jag kan använda tillägg som inte fungerar någon annanstans. Dock finns det de som hårdnackat stannar kvar vid e-postklienterna och en del som jag känner säger att det är ett måste när e-postmängden blir stor.

Vilket som så kan Opera Mail vara värd att titta närmare på då det ser ut att vara en solid konkurrent till marknadens klienter. Upplägget känns bekant och trådade diskussioner är lättlästa och välmarkerade. Djupintegrering av etiketter och filter gör att man snabbt kan hitta och sortera e-postmeddelanden även när inkorgen börjar fyllas av hundratals eller tusentals meddelanden.

Outlook & Postbox

Skulle jag välja idag så är dock Postbox mitt favoritprogram för e-post. Fenomenalt bra gjort med integrering till Facebook och Dropbox, snabb indexering och sortering samt en hygglig prislapp. Opera Mail är visserligen gratis, men det behövs många fler funktioner innan jag släpper in den i arbetet och tills dess är det Gmail i webbläsaren och Postbox som gäller.

Vill du testa Opera Mail kan du göra det här, både på Windows och Mac OS X.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.