ChatGPT kommer till Opera

Opera Logo 2015

Opera planerar att integrera den omåttligt populära AI:n ChatGPT i sina produkter. Exakt vilka produkter det rör sig om har de inte avslöjat, men det vore inte omöjligt att webbläsaren med samma namn är en av dem.

Lästips: Privat reläservice (VPN) på iCloud kritiseras av mobiloperatörer

Redan här vill vi vara tydliga med att informationen om integrationen är mycket sparsam. Vi vet inte vilka av produkterna från Opera som får integrationen, eller ens vilken version / variant som gäller.

Att ChatGPT är på gång till Opera är knappast förvånande. Google och Microsoft har båda investerat miljarder i artificiell intelligens och maskininlärning. Och med introduktionen av ChatGPT så fullkomligt exploderade intresset inom båda bolagen då de inser faran (och fördelarna) med AI.

Light rods ai
Christopher Burns, Unsplash

AI är framtiden och den som är snabbt med på tåget har en chans att hålla sig kvar i toppen. Den som däremot halkar efter eller inte vågar ta steget riskerar att för evigt missa tåget. Opera verkar vilja hålla sig aktuella och stå i teknikens framkant.

Lästips: ChatGPT fick 100 miljoner nya användare på två månader

Webbläsaren Opera är populär inom sin egen nisch och har inte lyckats fånga mer än några få procent av marknaden.

Google Chrome dominerar stort med mer än 65 procent av internetanvändarna. Därefter följer Safari med nära 19 procent och Edge som knappt tar sig över 4 procent. Bara precis före Mozilla Firefox och Samsung Internet.

Och så har vi Opera. Enligt statistikföretaget Statcounter så når webbläsaren bara låga 2,4 procent av marknaden. Knappt mätbart och nära omärkvärdigt lite. Men Opera håller sig envist kvar med inovativa funktioner och lösningar. Mer än så gör de däremot inte.

Via CNBC och Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.