ChatGPT fick 100 miljoner nya användare på två månader

Light rods ai
Christopher Burns, Unsplash

ChatGPT är nu den officiellt snabbast växande ”appen” någonsin. Enligt den schweiziska banken UBS så har den fått 100 miljoner nya användare på bara två månader – betydligt snabbare än exempelvis Twitter som nådde samma mängd på nio månader. Instagram är inte ens i närheten med sina två och ett halvt år för samma mängd.

Redan inom de första fem dagarna hade ChatGPT mer än en miljon användare. Det var innan folk faktiskt fick upp ögonen på allvar kring den nu superhypade AI-appen. Eller tjänsten kanske vi ska säga, ChatGPT själva är inte alls nöjda med att bli kallade en app.

Lästips: Vall-E: Ny AI från Microsoft återskapar din röst med enkelhet

Istället vill de att ChatGPT benämns som en maskininlärningsmodell designad för att generera text som ser ut att ha skrivits av en människa. Bolaget menar att det är en av de största och mest avancerade språkmodellerna för AI, men också att det inte är en app och de inte mäter tillväxten i antal användare.

ChatGPT
ChatGPT har en betalversion av AI-tjänsten som ger förtur i kön.

Med fler än 100 miljoner användare så är det inte konstigt om tjänstens servrar inte är speciellt stabila och åtkomliga hela tiden. Användare rapporterar att ChatGPT ofta ligger på maxkapaciteten vilket betyder att besökare inte får använda sig av AI:n förrän det blir lediga platser.

Och i takt med att intresset för AI-tjänster som skapar stora mängder text på kort tid så ökar också farhågorna att skolelever kan använda AI för att fuska.

Inte bara det så har flera riktigt stora företagsjättar snabbt visat framfötterna inom segmentet när intresset för AI-tjänster exploderat på kort tid. Google tänker integrera sin egen, mer avancerade AI-lösning direkt i sökmotorn och Microsoft har en egen tjänst på gång för sökmotorn Bing.

Just nu arbetar EU på ett utkast med regler för användning av AI inom unionen. När det kan vara klart och eventuell klubbas igenom återstår att se. Mer information följer om händelserna kring AI och ChatGPT.

Via Techspot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.