Tinder blir säkrare med nya funktioner (2023)

Tinder logo

Tinder rullar ut nya funktioner som ska göra nätdejtandet säkrare. En stor förbättring är ett så kallat ”incognito”-läge som är steget bättre än att dölja ditt konto för andra användare.

När incognito-läget är aktiverat så kan ingen se dig om du inte gillat dem först. Har du gillat någon på Tinder så kan personen se dig i deras rekommendationer, men ingen annan.

Lästips: Så mycket kostar en Tinder-prenumeration 2023

En annan nyhet är funktionen ”long press reporting”. Om du får ett meddelande eller en bild som du vill rapportera så håller du fingret på materialet tills en rapportera-ruta visas och voila, du har skickat en rapport för granskning av Tinder.

Tinder har även passat på att uppdatera gamla säkerhetsfunktioner som gör ditt liv lite säkrare när du nätdejtar.

En funktion som förbättrats är ”Are You Sure”. Den analyserar meddelanden innan de skickas och ger användaren en chans att ångra sig om det upptäcks information eller bildmaterial som är potentiellt skadligt eller stötande.

Den kan nu identifiera ännu mer skadlig innehåll. Bland annat hets mot folkgrupp, sexuella trakasserier och språk som tyder på utnyttjande av en annan person. Samma förbättring släpps även till syskonfunktionen ”Does This Bother You” som gör samma analys, men från mottagarens sida.

Lästips: Avslöjat: Populärast lösenordet 2022 är ”123456”

Slutligen kan vi nämna att Tinder har rullat ut sina nya riktlinjer för hälsosamt nätdejtande.

Riktlinjerna kallas ”Healty Dating Guides” och de är skapade i samarbete med kampanjen ”No More” som arbetar för att stoppa våld i familjer och även sexuella övergrepp. Målet med riktlinjerna är att hjälpa kvinnor och män att identifiera beteenden och andra röda flaggor som håller dem säkra i relationer.

De nya riktlinjerna släpps nästan samtidigt som Tinders nya kampanj ”Green Flags” introduceras. Den nya kampanjen drar igång den 8 februari och lyfter fram nättjänstens egna säkerhetsfunktioner och lösningar för att säkra användarna.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.