Spela Game Boy-spel på Switch Online

nintendo super mario figure unsolash claudiolcastro
Foto: claudiolcastro, Unsplash

Nintendo har meddelat att du snart kan köra Game Boy-spel på Switch Online. Nyheten kom under det senaste Nintendo Directs-evenemanget som visades tidigare i veckan.

Det var ett jämförelsevis tamt event som den japanska speljätten hade den här gången. Med bara ett fåtal nyheter och inga större presentationer så finns inte inte mycket att lyfta från presentationerna.


Den kanske största nyheten är att kommande Zelda: Tears of the Kingdom äntligen har fått en längre trailer, som du ser här under. Spelet är mer än hett efterlängtat av alla fans och du kan skaffa spelet till din Switch-konsol den 12 maj.

Lästips: Nintendos varning om Switch – sätt inte konsolen i strömsparläge

Den andra större nyheten är att Game Boy kommer till Switch Online.

Redan idag kan du köra många klassiska speltitlar från NES, SNES, SEGA Genesis och Nintendo 64. Men ingen samling är komplett utan Game Boy – och under 2023 introduceras spel för både Game Boy och Game Boy Advance till Switch Online.

För att köra spelen så måste du först ladda ner en app för respektive handkonsol.

Lästips: Nintendo planerade att släppa en Switch Pro, men….

När du kör den första appen för klassiska Game Boy så kan du välja mellan tre olika grafiklägen: Game Boy, Game Boy Pocket och Game Boy Color. Bland spelen som finns direkt från start hittar vi följande:

  • Tetris
  • Super Bros Land 2
  • Zelda: Links Awaking DX
  • Metroid 2
  • Wario Land 3
  • Kirbys Dreamland
  • Game & Watchspelen

Här är den introducerande videon från Nintendo som visades under eventet.

Game Boy Advance är steget upp från den klassiska Game Boy-konsolen. Här får du bland annat en större skärm som kan visa färger och en uppdaterad design. Därför får den också en separat app.

För att använda Game Boy-appen så räcker det att du har åtkomst till Switch Online. Vill du däremot använda Advance-appen så krävs att du har Expansion Pack.

Via Nintendo

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.