DJI Mini 2 SE – ny drönare från 4 300 kronor

DJI Mini 2 SE
Foto: DJI

DJI Mini 2 SE är en helt ny drönare med en lättviktig design och jämförelsevis liten prislapp. Modellen kostar från cirka 4 300 kronor (eller runt 389 euro) och går att köpa från den 22 mars.

Redan dagarna före presentationen så letade sig specifikationer kring drönaren ut på internet. Och intresset för den lilla modellen är stort – drönaren som bara väger 249 gram har fångat mångas nyfikenhet. Inte minst då den enkelt får plats i din hand.

Lästips: Nya regler om du vill flyga drönare – det här gäller från 1 januari 2021

DJI Mini 2 SE har trots sin ringa storlek en lång räckvidd. Hela 10 kilometer kommer du på en laddning, eller cirka 31 minuters flygtid. Med en lättviktig design så begränsas hur mycket vind som drönaren klarar utan att svaja, upp till 10.7 sekundmeter ska gå bra enligt DJI.

Inbyggt under nosen på drönaren sitter en liten kamera. Sensorn har storleken 1/2,3 tum och med en spelar du både in videor och tar stillbilder. Upp till 2.7K-upplösning stöds eller stillbilder på maximalt 12 megapixel.

Ett billigare alternativ till DJI Mini 3

DJI Mini 2 SE är ett enklare och billigare alternativ till drönaren Mini 3 som introducerades i december 2022.

Med DJI Mini 3 så kan du spela in 4K-video och flyga i upp till 38 minuter per batteri. Vindmotståndet däremot är identisk med 10,7 sekundmeter. DJI Mini 3 är en riktigt spännande drönare med bättre egenskaper, men den kostar också betydligt mer än Mini 2 SE.

Via DJI

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.