Nintendo planerade att släppa en Switch Pro

nintendo switch oled front redbg 2021

Switch Pro kommer inte att släppas i närtid. Det avslöjar The Digital Foundry i sin podcast ”Direct Weekly”. Efter succén med Switch-serien så har många hoppats på en ny, förbättrad modell som bryggar prestandagapet upp till Xbox Series X/S och Playstation 5, och en spelkonsol har varit planerad hos Nintendo.

Lästips: iOS 16 kan använda Joy-Con och Switch Pro från Nintendo Switch

Dessvärre skrotades planerna på en mellan-generations Switch-konsol och istället planerar speljätten att satsa större på en nästa generations modell. Det betyder att vi kan få vänta väldigt länge på en lansering. Och det betyder att vi får dras med samma gamla och långsamma Switch-modell som finns idag.

Enligt The Digital Foundry så är en anledning till att Switch Pro skrotades kopplad till Wii U. Mer specifikt den urusla försäljningen av Wii U-modellen. Där klassiska Wii-konsolen sålde i mer än 100 miljoner exemplar efter sin lansering 2006 så nådde efterföljaren Wii U nära en tiondel, bara 13 miljoner sålda exemplar.

Nintendo vill undvika en liknande flopp som Wii U till varje pris. Det är en skamfläck på varumärket som inte går att tvätta bort (en av många skamfläckar i och för sig).

När Switch 2 släpps, som modellen kan heta när den släpps, så tror man att den huserar en senaste generationens Tegra T239-krets. Vi vet sen tidigare att T239 är på gång tack vare anställda på Nvidia som bekräftat systemkretsens varande. Frågan är nu om den faktisk är aktuell för Switch 2 eller inte.

Lästips: Är Nintendo Switch (OLED) samma som Switch Pro?

Dagens Switch-modeller har hyllats för sina spel och enkelheten, men också kritiserats stenhårt för sin dåliga prestanda och driftande Joy-Cons. Det vore inte orimligt att se 4K-stöd till Switch 2 med hjälp av DLSS 3, en teknik som används i RTX 4000-serien med grafikkort från Nvidia idag. Exakt vad som kommer återstår att se.

Via Techspot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.