Kameraglaset till Pixel 7 & Pixel 7 Pro spricker – Google vill inte hjälpa

Pixel 7 Pro

Användare av senaste Pixel 7 och Pixel 7 Pro rapporterar att glaset över den bakre kameran spricker till synes utan anledning. Vissa användare berättar att glaset spruckit vid snabba temperaturförändringar, men andra säger att det skett helt utan att de förstår varför.

Google har tydligt markerat att de inte tänker ta ansvar för glas som spricker. Inte ens om det inte finns någon uppenbar anledning, som att mobiltelefonen stöter i en hård kant eller tappas i marken. Nu frågar sig många om det är säkert att köpa en Pixel 7 eller Pixel 7.

google pixel 7 glaset spricker kamera twitter
@ahatzz11 på Twitter

Lästips: Problem med Pixel 7 / Pixel 7 Pro – samtal avbryts oväntat

Enligt en skärmdump som sägs visa ett svar från Googles support om problemet med glaset över kameran så får vi veta två saker:

  • Google känner till problemet med glas som spricker
  • Google tänker inte fixa glasen som ett garantiärende

Det finns alltså kännedom om ett problem med glasen, men företaget slår ifrån sig allt ansvar och lägger kostnaden på användarna.

Lästips: Skärmproblem med Pixel 7 Pro retar användarna

Vi vet just nu inte omfattningen av problemet. Google har inte kommenterat kritiken än, men vi räknar med att det dyker upp något officiellt från bolaget inom kort.

En användare säger på Twitter att mobiltelefonen var knappt en månad gammal och att den aldrig tappats. Dessutom har den haft ett skyddande skal hela tiden. Ändå sprack kameran rakt ovanför den högra kameran.

En annan användare säger att glaset över kameran sprack när hen tog den ur byxfickan och en tredje säger att glaset sprack när temperaturen sjönk från 16 grader celcius till minus 2 grader celcius.

Google har haft sin beskärda problem med Pixel 7-serien. Om de inte kommenterar den senaste kontroversen och hittar en bra lösning så är risken att vi får se många fler arga röster som höjs den närmaste tiden. Just nu avråder vi från köp av Pixel 7 och Pixel 7 Pro tills Google har ett officiellt meddelande om problemet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.