Problem med Pixel 7 / Pixel 7 Pro – samtal avbryts oväntat

Google Pixel 7

Google bekräftar att de just nu undersöker ett allvarligt problem med Pixel 7-serien. Enligt uppgift drabbas användarna av att samtal helt abrupt och utan för varning avbryts. Här är allt vi vet idag.

Det här är problemet med samtal och Pixel 7-serien

Just nu är det många användare som vittnar om att samtal avbryts utan förvarning med Googles senaste mobiltelefoner.


De flesta säger att samtalet bryts efter bara 1 till 3 sekunder.

Bland annat finns flera trådar att följa om problemet på Swedroids forum, Googles officiella hjälpcenter och även den populära webbsajten Reddit.

Där står att läsa om problem med samtal som är till synes oberoende av operatör. En kommentar i det officiella hjälpcentret nämner svenska mobiloperatören Telia:

Same issue with my Pixel 7. Carrier Telia in Sweden, using esim. This is really frustrating. So rudimentary to make and receive calls, and it’s not working. Perhaps I will return the phone and get another one. 

ESvensson

Och en annan användare nämner Halebop (som ägs av Telia):

Got the same issue with my Pixel 7 pro it drops calls after 3 sec, live in sweden got halebop as provider.

Görel Parffa

Det är inte fastställt hur många som faktiskt drabbas, vilka marknader som omfattas och hur allvarligt problemet är i grunden.

Lästips: Visste du att Pixel 7 Pro har ett skärmproblem som är riktigt irriterande?

Google Pixel 7
PIxel 7 och Pixel 7 Pro har fått överlag positiva betyg av såväl recensenter som vanliga användare. Foto: Google

Därför avbryts samtalen med Pixel 7-serien

Det finns just i skrivande stund ingen officiell förklaring till varför samtalen läggs på.

Google säger i ett uttalande till webbsajten M3 att de är ”är medvetna om ett problem som påverkar vissa kunder” och att de ”håller för närvarande på att aktivt undersöka saken”.

Det finns alltså ingen klarlagd anledning vilket betyder att vi inte har en officiell lösning på problemet.

Så kan du lösa samtalsproblemet temporärt

Ett tips som har hjälpt en del drabbade användare är att kort aktivera flygplansläget i mobiltelefonen.

Flygplansläget stänger av alla radiokretsar i mobiltelefonen och används främst i situationer när man inte får skicka eller ta emot information till mobilen, exempelvis vid start och landning i flygplan.

Det kan också vara behjälpligt att aktivera flygplansläget i situationer när mobiltelefonen krånglar. Exempelvis med mobilanslutning eller WiFi-åtkomst.

Ett annat tips är att starta om mobiltelefonen, vilket har samma effekt som att aktivera / avaktivera flygplansläget eftersom radiokretsarna stoppas för en kort stund och återställs.

Minst en användare sig sig ha en problemfri mobiltelefon efter att ha växlat till 3G-nätet. Det är inte att rekommendera eftersom 4G och 5G är mycket snabbare, men om det krisar så är det så klart ett alternativ också.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.