Samsung Galaxy S23 släpps med minst 256 GB lagring

Samsung Galaxy S23

När Samsung presenterar Galaxy S23-serien tidigt under 2023 så har de en (bokstavligt talat) stor nyhet att avslöja. Nämligen att lagringsutrymmet inte längre börjar på 128 GB som med fjolårets modeller. Istället får du hela 256 GB direkt med den billigaste modellen.

Nyheten kommer från Samsung-kännaren och läckaren Ahmed Qwalder som även säger att Galaxy S23 Ultra får ytterligare två storlekar att välja på, nämligen 512 GB och 1 024 GB. Det finns inga indikatoner på att Galaxy S23 och Galaxy S23 Plus får samma valmöjlighet.

Galaxy S23 har upp till 12 GB RAM

Det är inte sannolikt att Samsung bara erbjuder en enda lagringsstorlek till två helt nya mobiltelefoner på det här viset, så vi är lite skeptiska till Ahmeds uppgifter. Vi räknar med att åtminstone 512 GB kommer att finnas tillgängligt om 128 GB inte längre är aktuellt.

En annan detalj som läckaren avslöjat är att Galaxy S23 och Galaxy S23 Plus har 8 GB RAM-minne. Med Galaxy S23 Ultra ökar mängden till 12 GB. Vi vet sen tidigare att Galaxy S23 Ultra kan få ett alternativ med ”bara” 8 GB RAM också, så här är det tänkbart att varianten med lägst lagringsutrymme får 8 GB och de två dyrare får 12 GB RAM.

Om Samsung kan hålla priserna på samma nivå som när Galaxy S22-serien släpptes så är den här nyheten riktigt positiv. Dubbel mängd lagring utan extra kostnad.

Dock tror vi inte att det kommer att hända. Istället räknar vi med en saftig prishöjning i klass med prishoppet på 22 procent som Apple gjorde mellan iPhone 13 och iPhone 14. Om det blir fallet med Galaxy S23 så hamnar vi istället i ett läge där 128 GB hade varit ett bättre alternativ för den som vill spara några hundralappar.

Osäkra uppgifter om Galaxy S23

Andra, tidigare läckta detaljer om nya serien är att den kan få en högupplöst huvudkamera på 200 megapixel och senaste generationens Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processorn.

Det finns inget säkert som pekar på att läckaren Ahmed faktiskt har rätt i sina uppgifter i skrivande stund.

Exakt vad som kommer återstår att se. Samsung väntas presentera Galaxy S23-serien sent under februari månad. Officiellt datum är inte avslöjat just nu.

Via Techradar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.