Ingen större iPad Pro-modell under 2023

Apple iPad Pro M1 2021

Hoppas du på att Apple ska lansera en ny iPad Pro-modell med större skärm under 2023? Då har vi tyvärr dåliga nyheter till idag – enligt uppgift så har Apple planerat för en lansering under året, men valt att skjuta ett släpp på framtiden. Sannolikt en bit in i 2024.

Lästips: macOS är på gång till iPad Pro?

Tidigare i juni 2023 gick analytikern Ross Young ut med uppgiften att Apple utvecklar en iPad Pro med 14.1-tumsskärm. Ett monster till surfplatta som storleksmässigt konkurrerar med de bärbara datorerna Macbook Air och Macbook Pro.

Uppgiften går hand i hand med andra uppgifter om att macOS är på gång till kommande modeller i iPad Pro-serien. En större skärm gör sig bäst med Apples operativsystem för laptops. Men frågan är – kommer det verkligen en ny iPad Pro i närtid?

Ross Young som var först med uppgiften om en större skärm har nu tagit tillbaka sitt påstående.

Det betyder att han antingen tror sig ha gått ut med fel information eller att Apple har satt ner foten och pressar honom att sluta läcka kommande prylar. Det skulle inte vara första gången som Cupertino-företaget gått till attack mot läckare som haft rätt om kommande lanseringar.

Lästips: Tesla har fått stöd för Apple Music – uppdatera idag

Vi vet att det länge ryktats om en ännu större iPad Pro-modell med 15-tumsskärm. Huruvida den blir ”ersättaren” till den 14.1-tumsvariant som Ross Young gått ut med återstår att se.

I skrivande stund finns två storlekar på 11 tum och 12.9 tum.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.