Bäst säljande bilen i november – Tesla Model Y

Tesla Model Y
SCREEN POST, Unsplash

Tesla Model Y är den bäst säljande bilen under hela november månad 2022. Det avslöjar webbsajten Automotive News Europe. Det betyder att Volkswagen Golf, som länge legat högt upp på listan, snällt får se sig omkörd av konkurrenten.

Det här är inte första gången som Tesla Model Y tar sig upp på förstaplatsen. Redan i september tog modellen tronen, men fick se sig nedpetad månaden därpå. Med tanke på att bilen kostar runt 700 000 kronor så är det en bedrift att den säljer så bra under de minst sagt ekonomiskt tyngda månaderna på året.

Lästips: Trådlös mobilladdare från Tesla – för mobiler & hörlurar

Tvåa på listan i november var Dacia Sandero, en liten småbil med instegspris på 150 000 kronor, följt av Toyota Yaris på tredjeplats. Den senare har ökat i försäljning med hela 150 procent jämfört med samma månad förra året. Snyggt där Toyota!

Tre bäst säljande bilarna i november:

  1. Tesla Model Y
  2. Dacia Sandero
  3. Toyota Yaris

Enligt Automotive News Europe så har sex av bilmodellerna på topp 10-listan för 2022 sett försäljningsökningar under året. Åtminstone enligt preliminära siffror från Dataforce. VW Golf som som var nummer ett på listan i oktober halkade ner till en åttondeplats för november månad.

Lästips: Tesla använder ny radar-teknik i 2023 års modeller

Bilen som kanske borde få mest uppmärksamhet för hela 2022 är Peugeot 208. Bara under november såldes lite mer än 190 000 exemplar av modellen vilket gör att den närmar sig positionen som den överlag bäst säljande bilen för hela året.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.