Mophie Snap+ Charging Pad & Stand (recension)

mophie snap plus charging stand and pad 1

Om du letar efter ett litet och praktiskt laddningsställ för din iPhone och Airpods så kan Mophie Snap+ Charging Pad & Stand vara något för dig. Det här är ett ställ som tar minimalt med plats på skrivbordet, laddar dina prylar snabbt och effektivt, och som ser hyggligt bra ut dessutom.

mophie snap plus charging stand and pad 2
Tillhörande låda med strömadapter, laddningställ och manual.

Fördelar

  • Står stabilt och säkert
  • Laddar mobiltelefon och hörlurar
  • Magnet-adapter ingår för icke-iPhones
  • Snabbladdar upp till iPhone 14

Nackdelar

  • Kostar en hel del
  • Saknar laddare för Watch-klocka

Bra att veta om laddningsstället

Den här produkten har inga stora överraskningar åt användaren. Förpackningen är välgjord och allt på insidan sitter snyggt och ordentligt fast, utan att skramla runt när lådan flyttas. Själva stället är ordentligt fastkilat och det tog faktiskt en stund att få tillbaka det i lådan när vi var klara med testet.

Med i lådan följer en liten manual, laddningsstället och nätadaptern som behövs. Vi hittar även vad Mophie kallar för en ”Snap Adapter”. Det är en ring med en magnet som du klistrar fast på mobiltelefoner som inte redan har magneter på baksidan. Du kan alltså använda en Qi-kompatibel smartphone utan magneter om du vill. Smart!

mophie snap plus charging stand and pad 3
Inga konstigheter här, bara ett schysst laddningsställ.

Basen till Mophie Snap+ Charging Pad & Stand är den trådlösa laddaren för dina AirPods-lurar. Bara placera etuit på plattan, mitt i den nästan omärkbart nedsänkta delen och voila, de börjar ladda. Mobiltelefonen snäpper fast på det runda laddhuvudet med magneterna.

Själva laddhuvudet kan vinklas uppåt och nedåt så att du alltid har rätt vinkel på skärmen. Perfekt om du använder laddningsstället till kontoret när du har videomöten och växlar mellan stående och sittande position.


Laddning av iPhone och AirPods

Det var inga konstigheter att få både vår iPhone 12 och AirPods Pro 2 att ladda korrekt med laddningsstället. Mobiltelefonen ”snäpper” fast direkt på rätt position tack vare magneterna. Hörlurarnas etui placeras i nedsänkningen och hamnar på så vis rätt direkt. De kan inte placeras på kanterna utan måste vara mitt på plattan för att börja ladda.

mophie snap plus charging stand and pad 4
Snyggt med telefon och laddningsetui, eller hur?

Mophie Snap+ Charging Pad & Stand är inte den snabbaste laddaren för varken din iPhone eller AirPods-lurar. Upp till 15 watt för mobiltelefonen och 5 watt för dina hörlurar. Det betyder att laddningsstället kan snabbladda din iPhone 12 eller senare, för det krävs en strömadapter som klarar 20 watt eller högre.

Stabil konstruktion och bra vikt

Du kan placera mobiltelefonen både horisontellt och vertikalt. Mycket praktiskt på skrivbordet, exempelvis om du vill kolla på en kort filmsnutt i liggande läge utan att sluta ladda, eller när du har ett videomöte igång.

Mophie Snap+ Charging Pad & Stand har tillräckligt med vikt för att inte vicka oavsett om du har en mobiltelefon på den eller inte. Det finns ingen chans att den tippar av obalans.

mophie snap plus charging stand and pad 5
Laddningsring och mått för upphängning.

Här köper du laddningsstället

Mophie Snap+ Charging Pad & Stand är ett kvalitetsställ och det reflekteras av prislappen. Den här modellen köper du direkt från Zagg.com för 105 euro, eller cirka 1 200 kronor. Du har två års garanti hos tillverkaren.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.