iOS 16 kan använda Joy-Con och Switch Pro från Nintendo Switch

nintendo switch animal crossing joycons 2020

Det har länge varit möjligt att använda handkontrollerna från Xbox- och Playstation-serien med både iOS och iPadOS. Och med kommande iOS 16 samt iPadOS 16 så tillkommer stöd för handkontrollerna till Switch-serien.

Det betyder att du kan ansluta din Joy-Con och Switch Pro direkt från Nintendo Switch till en iPhone eller iPad. Väljer du Joy-Con så kan du till och med använda den som en eller två handkontroller.

Lästips: macOS Ventura och iOS 16 kan installera uppdateringar utan omstart

Apple-ingenjören Nate Brown avslöjar att det är busenkelt att växla mellan enkel- och tvåkontrollsläge med Joy-Con. Allt du behöver göra är att hålla nere skärmavbildsknappen och hem-knappen så växlar du dynamiskt fram och tillbaka.

Twitter-användaren Testut har provat att ansluta handkontrollerna till sin iOS 16-uppdaterade iPhone, och han säger på Twitter att resultatet var helt utmärkt. Det fungerar perfekt redan i den första betaversionen.

Det är inte helt klarlagt huruvida spelutvecklarna planerar att lägga in stöd för alla de mer avancerade finesserna som Joy-Con stöder. Det är en jämförelsevis liten grupp spelare som 1) äger en Switch, 2) vill ansluta kontrollen till sin iPad eller iPad och 3) spela just det spelet som respektive spelutvecklare släppt.

Sen tidigare har även de senaste handkontrollerna för Xbox Series X/S och Playstation 5 fungerat med iOS och iPadOS. Båda fick stöd i iOS och iPadOS för cirka ett år sedan.

Lästips: iOS 16 visar dina sparade WiFi-lösenord

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.