Niantic har dragit in 59 miljarder kronor på Pokémon Go

pokemon go logo 2020 mars

Spelutvecklaren Niantic drar in storkovan på mobilspelet Pokémon Go. Och vi menar verkligen att det handlar om stora pengar. Hela sex miljarder dollar om vi ska tro webbsajten Sensor Tower.

Pokémon Go släpptes 2016 och har sedan dess varit en extrem succé världen över. Idag är det visserligen inte lika Pokémon-galet som för några år sedan, men det är fortfarande stor aktivitet bland de inbitna monsterfansen.


Lästips: Nya uppdateringen till Pokémon Go låser upp bättre animationer på iPhone

Inbyggt i spelet finns en butik som säljer olika föremål som ger fördelar i Pokémon Go. Det är här som Niantic drar in de riktigt stora pengarna på både de yngre och äldre spelarna.

Sensor Tower skriver i en artikel att Pokémon Go är det mest inkomstbringande mobilspelet på marknaden just nu. Långt före de andra tungviktarna Dragon Quest Walk och Jurassic World Alive.

Hur mycket långt före undrar du?

Under första kvartalet 2022 så drog Pokémon Go in 198 miljoner dollar till Niantic. Tvåan Dragon Quest Walk stannade på 90 miljoner dollar och Jurassic World Alive på futtiga 7 miljoner dollar.

Det är en minskning med 55 procent respektive 96 procent (!).

Lästips: Niantic försämrar Pokémon Go för miljontals användare

Spännande statistik om Pokémon Go

  • Spelet har laddats ner 678 miljoner gånger globalt räknat
  • Bara i USA har spelet laddats ner 123 miljoner gånger
  • 76 % av alla nedladdningar har gjorts till Android via Play Store
  • Fler in-app-köp görs av amerikanska användare
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.