Twitter integreras med webbläsaren Opera – visas direkt i sidofältet

Opera 69 browser
Twitter i Opera 69

Opera bygger in Twitter-stöd direkt i webbläsaren för desktop. Stödet följer den tidigare integrationen av Instagram för snabbare åtkomst till bildflöde och direktmeddelanden.

Utvecklarna bakom webbläsaren Opera har knappast legat på latsidan de senaste åren. Mängder av nya funktioner och optimeringar har bäddats in med varje ny version – och från Opera 69 kommer lite Twitter-glädje som en nyhet.


Med Opera 69 får Twitter-användare direktåtkomst till sitt Twitter-flöde, sökfunktionen samt meddelanden – allt via sidofältet utan att ens behöva öppna en ny flik i webbläsaren.

Bara högerklicka på sidofältet, välj Twitter som alternativ och logga in som normalt på det sociala nätverk. Därefter får du åtkomst till funktionerna i webbläsaren.

“Having Twitter in the sidebar is perfect for people who use it very actively. Twitter users think it should be easier to access Twitter on their PCs and we agree: we have tweaked Opera to make it the perfect browser for them.”

Maciej Kocemba, Opera

Ett pressmeddelande på Operas officiella webbsajt säger att webbläsaren är först i världen med Twitter-integrationen.

Och om vi ska tro den undersökning som Opera säger att de har gjort så vill 62 procent av Twitter-användarna i USA ha snabbare åtkomst till tjänsten från sina datorer. Något Opera 69 tillgodoser.

Andra spännande funktioner som Opera kan ståta med är stöd för en rad olika meddelandetjänster (exempelvis Facebook Messenger), kryptoplånbok, gratis VPN-tjänst och annonsblockerare.

Du kan läsa mer om webbläsaren Opera och ladda ner en installationsfil till datorn eller mobiltelefonen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.