Opera på Android har fått VPN-stöd – helt kostnadsfritt

opera android vpn

Webbläsaren Opera för Android har uppdaterats med inbyggd VPN. Den är kostnadsfri att använda och gör att du kan dölja din riktiga IP-adress samt vilket land du befinner dig i. Här berättar vi mer om nyheterna i senaste versionen.

  • Krypterar all data som skickas till och från webbläsaren i Android
  • Använder 256-bitars kryptering för bästa säkerhet
  • VPN-tjänsten är gratis – men tänk på att den skyddar inte all trafik i mobilen
  • s

Webbläsaren Opera är ett populärt alternativ till giganterna Chrome, Safari och Firefox. Och dessutom den första webbläsaren som byggde in en VPN-lösning direkt i mjukvaran för sina användare.

Redan 2016 lanserades VPN-lösningen och den blev snabbt en omtalad funktion bland användarna. Visst, den är kanske inte det snabbaste eller mest säkra (den skyddar inte all trafik från datorn, bara från webbläsaren. Men den är helt gratis och bättre än inget alls.

Och nu har VPN-tjänsten gått från att bara finnas på desktop till att kunna användas i mobiltelefonen. Tjänsten har testats som beta-version, men idag finns den att använda för alla Android-användare.

Med VPN-tjänsten i Opera gäller följande:

  • Stark 256-bitars kryptering för all trafik i webbläsaren
  • Du kan välja plats (Europa, Asien, Nord- & Sydamerika) alternativt låta Opera välja åt dig
  • Opera visar hur mycket data som skickats via VPN-tjänsten
  • Du kan se IP-adressen som tilldelats av tjänsten

En mycket stor fördel med att använda VPN-tjänsten i Opera när du surfar är att du slipper de hundratals dåliga (och i vissa fall direkt farliga) VPN-alternativ som finns på Google Play Store.

Peter Wallman är SVP för Opera på Android och enligt honom finns fler än 650 miljoner VPN-användare globalt idag. Och nu har de ett säkert och gratis alternativ som inte riskerar att slå tillbaka på dem i mobilen.

Om du redan har Opera på din Android-telefon så får du uppdateringen automatiskt via Google Play Store. Saknar du appen på telefonen och vill testa kan du ladda ner den här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.