Google Inbox stängs ner den 2 april 2019

google inbox by gmail

Använder du fortfarande Google Inbox? Då är det hög tid att vänja av dig – för tjänsten stänger ner den 2 april 2019. Det ger dig bara några få dagar att hitta ett likvärdigt alternativ, och tacksamt nog har Google just det.

När Google lanserade Inbox som ett nyare och fräschare alternativ till Gmail var det många som hurrade. Gmail har länge fått stå tillbaka i utvecklingen, något som fått användarna att söka sig efter bättre alternativ från tredjepart.

Med Inbox tog Google steget in i framtiden med smartare funktioner och – åtminstone för de flesta – ett trevligare gränssnitt. Men inget är för evigt, och Google meddelade tidigare under 2018 att Inbox skulle tas bort igen. Anledningen? Inbox har tjänat ut sin rätt inom Google.

Inbox har nämligen fungerat som en test-app och tjänst för funktioner som senare letat sig in i Gmail. Ett ställe för Google att prova saker som initialt inte är lämpliga att lägga till i stabila och välanvända Gmail. Och nu när många av funktionerna i Inbox överförts till Gmail så behövs den inte mer.

Google säger att de har lärt sig väldigt mycket från utvecklingen av Inbox under de fyra åren som varit. Det har bland annat resulterat i att Gmail fått funktioner som:

  • Snooze-funktion
  • Smart Reply
  • Prioritering av aviseringar

Google har förstått att en del användare skulle reagera på borttagandet av Inbox, och erbjuder en guide som hjälper med övergången till andra alternativ. Google menar också att nya Gmail som släpptes i april 2018 (baserad på Material Design) har mognat till en utmärkt ersättare.

Vad tycker du om att Google stänger ner ytterligare en populär och välanvänd tjänst? Brukar du använda Inbox och hur tänker du kring att tjänsten/apparna försvinner? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.