Telia: Stöd för e-SIM med Apple Watch (E-sim Klocka)

Apple Watch 950 x 500 px

Telia släpper stöd för e-SIM till utvalda Apple Watch-modeller den 29 mars 2019. Det betyder att du kan koppla på ett abonnemang och ringa, surfa samt ta emot SMS direkt från smartklockan.

Du kan inte ansluta vilket mobilabonnemang som helst. Telia erbjuder ett abonnemang som heter ”E-sim Klocka”. Det kostar 69 kronor per månad och är en förlängning av ditt befintliga mobilabonnemang.

Därmed får du samma mobilnummer som i mobiltelefonen, men delar också mängden surfdata på ditt vanliga abonnemang. Apple Watch drar inga större mängder data mot internet, så det lär inte vara ett problem dock.

Abonnemanget E-sim Klocka har ingen bindningstid och är kostnadsfritt de första tre månaderna. Vidare finns en rad krav att hålla koll på om du vill testa.

Här är vad du behöver för att skaffa E-sim Klocka:

  • Apple Watch med stöd för e-SIM
  • iPhone 6 eller senare
  • Abonnemanget Mobil Komplett från 2015 eller senare

Om du är osäker på ditt befintliga abonnemang kan du skicka ett SMS med texten ”Klocka” till 4466 så får du svar på om E-sim Klocka stöds.

Det finns flera fördelar med att använda en smartklocka med stöd för e-SIM. Mobilanslutningen gör att du exempelvis kan strömma musik, ringa samtal, ta emot aviseringar och surfa direkt från handleden – utan att mobiltelefonen är med.

Om du vill läsa mer kan du göra det på denna sida hos Telia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.