Nya Microsoft Edge har läckt ut på internet

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Microsoft är inte riktigt redo att släppa nya, Chromium-baserade webbläsaren Edge. Men det har inte stoppat webbläsaren från att läcka ut på internet. Du kan ladda ner nya Edge redan idag och prova om du vill.

Webbläsaren som läckt är en tidig version av Edge och därför bör du använda den med stor försiktighet. Mjukvaran är inte den färdiga med alla funktioner och det är garanterat en hel mängd buggar som kan ställa till det.

Bland funktionerna som finns i versionen hittar vi stöd för Chrome-tillägg, synkronisering av favoriter och olika inställningar för hur webbläsaren sak se ut. 

Webbsajten The Verge har tagit sig en närmare titt på webbläsaren och skriver att den fungerar riktigt bra på Windows 10. Visserligen utan flera Edge-specifika funktioner; exempelvis stöd för stylus i webbläsaren.

microsoft edge chromium lackt testversion

Dark Mode-stöd finns visserligen i webbläsaren, men du måste hitta och aktivera rätt “flagga” i inställningarna. Funktionen är alltså inte redo att testas av de flesta riktigt än.

När du installerat nya Edge och startar webbläsaren första gången får du en chans att importera inställningar från andra webbläsare. Bland annat favoriter, lösenord, sökhistorik och liknande. Det gäller från både vanliga Chrome och Edge.

Vill du ladda ner tillägg kan du göra det från den normala tilläggsbutiken för Chrome. För det krävs att du godkänner det via inställningarna. Nya Edge har även en sida dedikerad till tillägg och erbjuder stöd för synkronisering förutsatt att tilläggen är godkända för det.

Microsoft arbetar även med en Mac-variant av Chromium-baserade Edge. Den är dock inte redo att släppas för test riktigt än.

Här laddar du ner test-versionen av nya Edge

Tänk efter två gånger innan du laddar ner och installerar nya Edge från länken här under. Versionen är 75.0.107.0 och den släpps inom kort till Windows Insiders. Webbläsaren fungerar med Windows 7, Windows 10 och senare macOS.

Redo? Ladda ner den läckta test-versionen av nya Edge här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.