IFTTT slutar fungera med Gmail

google-gmail-logo-2018

Google meddelar att populära tjänsten IFTTT inte kommer att fungera tillsammans med Gmail efter den 31 mars 2019. Det betyder att tusentals användare inte längre kan automatisera e-posttjänsten med IFTTT.

  • Andra Google-tjänster och e-posttjänster fortsätter fungera med IFTTT
  • IFTTT når inte upp till Googles krav på hantering av data
  • Automatisering med Gmail slutar fungera den 31 mars 2019
  • Nya Microsoft Edge har läckt ut på internet

IFTTT är en förkortning för If This Then That och en mycket populär tjänst för att automatisera hantering av data från andra tjänster. För att IFTTT ska fungera måste användaren ansluta berörda tjänster och ge åtkomst till data.

Och det är den åtkomsten som gör att Google nu begränsar IFTTT och dess åtkomst till användarnas konton. Anledningen är att IFTTT inte når upp till de nya krav på integritet och datahantering som Google ställt. Kraven presenterades den 8 oktober 2018.

Anledningen till att Google skärpte kraven för datahantering var (till stor del) på grund av en stor dataläcka som drabbade Google+.

Tacksamt nog är det bara Gmail som drabbas av IFTTT-blockaden. Anslutningar till andra Google-tjänster som Drive och Calendar är inte påverkade. Åtminstone inte än så länge.

Efter den 31 mars 2019 kommer funktioner som att automatiskt vidarebefodra e-postmeddeanden, integration mellan Gmail och Google Calendar, visning av notifikationer och mer att helt sluta fungera med IFTTT.

Påverkas du av den nya begränsningen mellan IFTTT och Gmail? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.