Nu kan du svara tydligare på gamla meddelanden i Messenger

facebook messenger svara citat 2019

Facebook har släppt en ny uppdatering till Messenger. Med den kan du skicka citerade svar till specifika meddelanden. Bara håll med fingret på meddelandet du vill spara på och tryck på svara-ikonen.

Tidigare har Messenger inte visat tydligt vilket meddelande du önskat svara på. Men med senaste uppdateringen får meddelandetjänsten stöd för citering av de meddelanden du vill svara på i appen. Det gör att du lättare kan markera precis vad du menar utan att mottagaren måste tolka vilket gammalt meddelande du menar.

Stödet kommer som ett utmärkt komplement till de redan befintliga reaktions-emojis som du kan skicka till separata meddelanden. Och det är en logisk utveckling för Messenger med tanke på att systerappen WhatsApp redan stöder det sen tidigare. Med tanke på att Facebook planerar att sammanstråla Messenger, WhatsApp och Instagram i framtiden så var det fråga om när stödet skulle släppas till Messenger.

Facebook har också sagt att de tänker strömlinjeforma och förenkla upplevelsen i Messenger. I ett blogginlägg tidigare i januari 2019 bekräftade David Marcus, tidigare ansvarig för Messenger, att tjänsten blivit överväldigad av nya funktioner och lösningar.

Över de två senaste åren har vi skapat många nya lösningar för att hitta funktioner som särskiljer oss från andra. Många av dem har hittat sin plats på marknaden, andra har inte gjort det.

Samtidigt som vi skyndat för att bygga dessa funktioner så har appen blivit överväldigande. Ni kan förvänta er att vi göra en massiv förenkling och strömlinjeformning av Messenger i år.

David Marcus, Facebook

Med en och samma infrastruktur i bakgrunden i framtiden är det bara väntat att Facebook tänker (och sannolikt måste) göra stora förändringar kring hur Messenger fungerar och ser ut.

Vad tror du om nya funktionen till Messenger? Är det här något du har väntat på? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.