Valheim släpps INTE till Playstation

Valheim

Går du och väntar på att Valheim ska släppas till din Playstation-konsol. Då har vi tråkiga nyheter – för spelet kommer inte till Playstation 5 eller 4 den närmaste tiden.

Därför släpps Valheim inte till PS-konsolerna

Anledningen till att det populära sandbox-spelet inte når Sonys konsoler är inte officiellt fastställd.

Spelstudion Iron Gate Studio har inte bekräftat anledningen, men faktumet att Valheim nyligen landade på Xbox-konsolerna har garanterat med saken att göra.

Enligt en artikel på Pure Xbox var Microsoft-teamet som ansvarar för Xbox-konsolerna drivande i att få Valheim till Xbox-konsolerna, men det är inte känt hur avtalet mellan de båda parterna ser ut.

Eventuellt är Iron Gate Studio låsta till att bara erbjuda Valheim på PC och Xbox-konsolerna under en period framöver, men det återstår att se.

Kan Valheim släppas på Playstation i framtiden?

Den stora frågan är så klart huruvida Valheim är aktuell för PS-konsolerna någon gång i framtiden.

På den frågan säger Jonathan Smårs på Iron Gate Studio att det åtminstone inte är aktuellt just nu, men att de inte har stängt dörren för framtiden.

”Currently we’re only looking at the Xbox. But, you never know.”

Dessvärre för alla Playstation-fans så låter det som att Valheim inte kan landa på PS-konsolerna under 2023. I värsta fall inte ens under nästa år beroende på hur avtalet med Microsoft ser ut.

Med det sagt så är Valheim fortfarande långt ifrån färdigutvecklad och det vore inte omöjligt att se spelet på Playstation 5 (eller Playstation 6?) i framtiden.

Här spelar du Valheim idag

Valheim finns att ladda ner via Steam och Xbox Store direkt till spelkonsolerna.

I skrivande stund kan du skaffa spelet på Steam med 30 procents rabatt. Istället för 20 euro så betalar du 14 euro, eller cirka 170 kronor. Rabatten gäller fram till och med den 23 mars 2023.

Du kan även köpa spelet på din Xbox för 199 kronor eller spela ”gratis” om du har Game Pass.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.