Roblox kommer till Playstation

Roblox

Äntligen kommer det otroligt populära spelet Roblox till Playstation-konsolerna. Under eventet ”2023 Roblox Developers Conference” avslöjades att spelet är på gång med lansering i oktober.

Roblox släpps till både Playstation 5 och Playstation 4. Du måste alltså inte ha den senaste generationens modell för att ladda ner och köra spelet. Däremot behöver du ett konto för inloggning.

Roblox på Playstation öppnar för alla spel och funktioner

Som inloggad får du åtkomst till alla spel och funktioner som finns i Roblox på andra plattformar.

Idag finns spelet att köra på Windows, macOS Xbox, Android och iOS. Däremot finns inte Roblox till varken Playstation eller Switch – två enorma plattformar som lämnar ett gapande hål att täcka.

Lästips: Nu finns Roblox att spela på Meta Quest 2 & Quest Pro

Vi vet att Roblox kommer till Playstation, men den som har en Switch får snällt vänta ett bra tag till. Det finns inga som helst planer att ta spelet till Nintendos spelkonsoler. Åtminstone enligt talespersonen Roman Skuratovskiy när The Verge frågar.

Det är dock inte helt stängt för Roblox på Switch då Roman (utan att lova något) säger att fler plattformar är aktuella i framtiden.

Roblox på gång till Meta Quest-serien

En annan stor nyhet är att Roblox kommer att släppas som app till VR-glasögonen i Meta Quest-serien.

Det betyder att du som har en Quest 2, Quest 3 eller Pro kan köra allt som spelet erbjuder i en virtuell miljö. Vi gissar att det kommer att bli en episk upplevelse – om de får till styrningen på ett bra sätt vill säga.

Spelet finns redan att prova som ett test om du vill. Klicka på länken ovan för att se hur du gör. Roblox släpps officiellt senare i september.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.